Blog – Informacion dhe lajme mbi ligjin e imigracionit

Natyralizimi me dekret
Kombësia franceze

Natyralizimi me dekret: si të bëheni francez?

Natyralizimi me dekret është fitimi i shtetësisë franceze me vendim të autoritetit publik me kërkesë të të huajit. Kjo procedurë nuk është automatike. Me fjalë të tjera, i huaji duhet të plotësojë disa kushte për aplikim

Natyralizimi francez me martesë
Kombësia franceze

Natyralizimi me martesë: Si të bëheni francez?

Martesa me një francez a ndikon automatikisht kombësinë? Martesa me një francez nuk sjell automatikisht fitimin e shtetësisë franceze për bashkëshortin e huaj. Në një rast të tillë, ju duhet

Marrja e një leje qëndrimi: si ta bëni?
Leja e qëndrimit

Marrja e një leje qëndrimi: si ta bëni?

Çfarë është leja e qëndrimit? Marrja e një leje qëndrimi lejon një të huaj të qëndrojë në territorin francez për më shumë se tre muaj. Falë këtij dokumenti, të huajt mund të përfitojnë

Autorizim Pune
Vizë për Francën

Si të aplikoni për një leje pune?

Një leje pune, pse është e nevojshme? Të huajt që dëshirojnë të punojnë në Francë duhet të kenë një leje pune. Mund të ketë formën e vizës ose të lejes së qëndrimit ose të një dokumenti

Detyrimi për t'u larguar nga territori francez
OQTF

Detyrimi për t'u larguar nga territori francez

Detyrimi për t'u larguar nga territori francez (OQTF) është një masë largimi e marrë nga prefekti. Ai përfshin detyrimin që një i huaj të largohet nga territori francez, më konkretisht, në rast refuzimi për të lëshuar